Regissør Robin A. Eriksen, koreograf Guro Karijord og Bårdar Akademiet kull 2019

Viewpoints (grunnleggende)

Kurset for deg som ønsker å bli mer kjent med Viewpoints og/eller inkludere dette mer i arbeidet ditt som skuespiller. Over to dager dekker vi de ni Viewpoints'ene og avslutter det hele med å sjonglere alle på en gang.

Se under for påmelding ⇩

Det er ikke lenger mulig å melde seg på kurset

Om kurset

Viewpoints for teater bygger på en ide som originalt stammer fra dansen, og koreografen Mary Overlie. Konseptet ble videreutviklet av teaterregissørene Anne Bogart og Tina Landau, og knyttes ofte til teaterkompaniet SITI Company. Viewpoints er en måte å bevisstgjøre skuespilleren på ulike elementer innenfor tid og rom, for at hen senere skal kunne bruke disse til sin fordel i formidling. 


Kurset holdes over to dager, og er bevegelsesbasert. Gjennom flere gruppeøvelser jobber deltakerne både med individuelt fokus og som ensemble, og målet er at vi på to dager skal ha blitt så kjent med Viewpoints’ene at vi kan leke fritt med dem som gruppe.


Oppsett:

Første dag bygger vi ensemblet gjennom ulike øvelser, før vi går inn i utforskingen av de fire Viewpoints’ene under Tid: Tempo, Varighet, Repetisjon og Khinestetisk Respons. Vi leder dette inn i en flow hvor ensemblet sjonglerer alle fire, før vi ender dagen med observasjoner, spørsmål og kommentarer.

Den andre dagen tar vi for oss de fem Viewpoints’ene under Rom: Arkitektur, Romlig Forhold, Gestikulasjon, Form og Topografi. Vi setter disse gradvis sammen med de fire fra dagen før og avslutter med å sjonglere alle i flow.


Utbytte:

Ved utgangen av kurset skal deltakerne: 

ha fått en grunnleggende innføring i de ni Viewpoints’ene og kjent på bruken av dem i praksis. 

- ha jobbet praktisk på gulvet med samtlige Viewpoints 
- forlate kurset med en følelse av å ha arbeidet som et ensemble 
+ (hvis jeg har gjort ting riktig) ha et ønske om å delta på et mer avansert kurs senere 


Praktisk info:

Mer praktisk info kommer ved påmelding. Det er grense på 15 plasser på kurset, så vær tidlig ute med å melde deg på. 

Pris:

Kr 600,- for en helg, per person (inkluderer fire timer begge dager)

Avslag kr 100,- hvis du får med en venn som referer til deg (kan brukes to ganger, noe som potensielt kan gi deg prisen kr 400,-) 

Alle deltakere får tilsendt faktura som betales før kursstart

Om Robin

Robin jobber for tiden som regissør og skuespiller, og har de siste fire årene undervist i skuespill ved Fagskolen Kristiania, avdeling Bårdar Akademiet. Han er utdannet skuespiller fra The American Academy of Dramatic Arts, har en bachelorgrad i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo, samt en master i teaterregi fra Columbia University. Under begge de praktiske utdanningene ble Robin eksponert for Viewpoints, i tillegg til at han studerte under og jobbet tett med Anne Bogart på Columbia. Hans tilnærming til Viewpoints skiller seg fra andres, i det at han har en pragmatisk framgangsmåte. Som han sier «Noe så svevende har ikke godt av å bli gjort mer svevende, så la oss dra det ned på jorda!»


Det er ikke lenger mulig å melde seg på kurset